houtoven




mijn broodrecept


Het is niet de bedoeling om hier met allerhande brood- of ovenrecepten uit te pakken, maar een website over een houtoven zonder recept voor houtovenbrood is ook maar niets.
Dit basisrecept kan zowel voor het brood in de houtoven als voor het brood in de elektrische oven gebruikt worden.
Dit recept is goed voor vier broden en kan in één maal met mijn deegkneder bewerkt worden. Wil ik in de houtoven brood baken dan, moet ik dit twee keer aanmaken. De houtoven kan 8 broden bevatten.

 

Ingrediënten voor vier broden.

  • 1 kg witte bloem of tarwebloem.
  • 1,4 kg combinatie van roggemeel, volkorenmeel, zes granenmeel, maïsmeel, zonnepittenbloem enz.  Je kiest zelf of je mengt naar eigen goedvinden.
  • +/- 50 g gist, afhankelijk van hoe oud de gist wel is. Heel verse gist iets minder, iets oudere gist iets meer.   Ofwel gebruik je +/- 25 g gedroogde gist.
  • 50 à 60 g vetstof. Ik gebruik hiervoor ofwel vloeibare bakboter, maar meestal olijfolie.
  • 2 klontjes suiker.
  • +/- 1,4 liter lauw water, afhankelijk van de zwaarte van het gebruikte meel.
  • Twee koffielepels  zout.
  • Voor notenbrood vul ik dit aan met circa 300 g gemalen noten.

Hoe deze ingrediënten verwerkt worden kan je in mijn boek terug vinden.









 

Zelf schreef ik een boek over de bouw en het gebruik van mijn houtoven

Dit boek is te koop op shopmybooks.com

Je kan het boek ook in PDF formaat kopen. Als het geld in mijn bezit is, mail ik u een link door waar je tijdelijk het boek kunt downloaden. Als de download is gelukt laat je mij dat ook best weten.

 

U kunt betalen met Paypal of creditcard. (Kies dan betalen als gast) Controleer of de betaling / aankoop gegevens correct zijn, druk dan op de button, PayPal - Click here to pay.

Nota 
Bedrag    EUR

 

nach oben
?>